МОЗ не бачить потреби в новому локдауні, карантин стане адаптивним, – Степанов

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що наразі потреби в новому локдауні в МОЗ не бачать, але все залежить від ситуації.

Про це він заявив у ефірі телеканалу “Україна 24” в середу, 13 січня.

“Якщо ситуація різко почне погіршуватися і в нас ураганними темпами почне рости кількість хворих, як наслідок кількість людей, які госпіталізуються, що потенційно може призвести до критичного навантаження на медичну систему – тоді будемо пропонувати (введення нового локдауну)”, – сказав Степанов.

Крім того, МОЗ планує повернутися до адаптивного формату карантину в Україні.

“Яку стратегію ми маємо: ми залишимося на певний час на загальнонаціональному карантині, це будуть такі самі обмеження, які діяли до 8 січня, а потім ми бачимо перехід до адаптивного карантину, що буде застосовуватися виходячи з епідситуації в кожному регіоні”, – пояснив Степанов.

Зазначимо, адаптивний карантин, який мав “червону”, “помаранчеву”, “жовту” та “зелену” зони, діяв в Україні до 11 листопада. Регіони потрапляли у відповідний рівень епіднебезпеки в залежності від коронавірусних показників.

Нагадаємо, 12 січня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що жорсткий карантин необхідно продовжити й після 24 січня.

9 грудня уряд підтримав постанову щодо введення жорстких карантинних заходів для боротьби з поширенням COVID-19 в Україні з 8 по 24 січня 2021 року.

19 грудня на всій території Україні почали діяти одні й ті ж карантинні обмеження, які передбачають низку заборон.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу виявили 6,4 тис. нових хворих, понад 2,5 тис. госпіталізували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна