“Повернись живим” доставив на фронт малі мобільні комплекси спостереження

 

Фонд допомоги армії “Повернись живим” доставив в район проведення операції Об’єднаних сил нову свою розробку – малі мобільні комплекси спостереження.

Про це повідомила пресслужба фонду у вівторок, 16 березня.

“Партія цих пристроїв днями прибула на фронт і вже допомагає підрозділам бачити та фіксувати дії ворога на луганському та донецькому напрямках”, – інформують у ПЖ.

У фонді пояснили, що малі комплекси мають той самий функціонал, що і звичайні камери, – круговий огляд, якісне зображення, можливість регулювання та мінімальний час для встановлення комплексу.

Єдина різниця – відстань спостереження, яка для малої камери становить 300 метрів, а для великої – 1500″, – кажуть волонтери.

“На різних ділянках уздовж лінії зіткнення дистанція до противника також різниться, тож обидва варіанти пристрою необхідні нашим воїнам. До того ж малі комплекси значно дешевші, майже непомітні на позиціях, і влучити в них набагато важче. Ми втратили вже не одну камеру, адже ворог постійно намагається їх знищити”, – нагадали в “Повернись живим”.

Волонтери підкреслили, що в умовах окопної війни забезпечення підрозділів саме такими засобами спостереження є вкрай необхідним.

У ПЖ нагадали, що наразі є ще багато “незахищених” ділянок на передовій, які волонтери планують закрити найближчим часом.

Вартість одного малого комплексу спостереження – 28 тисяч гривень, великого – 95 тисяч.

Як інформувала Новинарня“, всередині січня, за даними фонду “Повернись живим”, перед вбивством військового 56-ї бригади окупанти розстріляли камери відеоспостереження на позиції.

Напередодні в грудні 2020-го снайпери російських окупаційних військ підбили два мобільних комплекси спостереження українських підрозділів в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Головне управління розвідки повідомляло, що російські диверсанти умисне знищують елементи систем відеоспостереження, аби приховати дії окупаційних військ у “сірій зоні”.

Влітку 2020 року фонд допомоги армії “Повернись живим” доставив для військових у зону операції Об’єднаних сил мобільні комплекси спостереження.
Вартість одного мобільного комплексу становить 100 тисяч гривень, це трохи дорожче, ніж один тепловізійний прилад.

Читайте також:
Перед вбивством військового 56-ї бригади окупанти розстріляли камери відеоспостереження на позиції, – “ПЖ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна