Фонд “Повернись живим” доправив на фронт мобільні комплекси для боротьби з ворожими снайперами

 

Фонд допомоги армії “Повернись живим” доставив для військових у зону операції Об’єднаних сил мобільні комплекси спостереження.

Про це фонд поінформував у середу, 22 липня.

“За один день наша команда зробила неймовірний обсяг роботи. На фронт доставлено 13 комплектів мобільних комплексів спостереження, перевірена їхня працездатність та оновлено програмне забезпечення”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в перший день Андрій Римарук та інші представники “ПЖ” проведи з військовими заняття з тактики та методів застосування, а також можливостей використання приладів.

“Комплекси встановлені і вже показують перші результати. Наші захисники бачать ворога – це круто! Своєю чергою, окупанти не розуміють, що відбувається, та підраховують втрати. А ми погнали далі по фронту робити свою справу”, – зазначили у фонді.

Раніше в “ПЖ” інформували, що вартість одного мобільного комплексу становить 100 тисяч гривень, це трохи дорожче, ніж один тепловізійний прилад.

Ідеться про пристрій для фронту, який “допомагає знищувати ворога та рятує життя наших бійців”.

“Розробити цей неймовірно потужний та простий у користуванні прилад нас спонукали непоправні втрати на фронті від куль російських снайперів. Ми намагалися виправити цю ситуацію, і нам це вдалось!
На одній із ділянок фронту, де ми встановили перші три такі прилади, з 10 грудня 2019 року і до сьогодні жодного загиблого чи пораненого бійця. Для порівняння: за пів року до встановлення – шестеро загиблих та семеро поранених героїв”, – розповідали у фонді наприкінці червня.

“Пам’ятайте, рятувати життя – це круто!” – нагадали в “ПЖ” та закликали підтримувати їхні проєкти.

Читайте також:
Нові спроможності: фонд допомоги армії “Повернись живим” очолила ексміністр ветеранів Оксана Коляда

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна