“Голос” ініціює відсторонення Арестовича з делегації УкрТКГ за матюки в коментарях

 

Фракція партії “Голос” ініціює відсторонення Олексія Арестовича з української делегації в Тристоронній контактній групі після інциденту з матюками в коментарях у дописі в фейсбуці.

Про це у вівторок, 16 березня, написав на сторінці у ФБ нардеп від “Голосу” Роман Лозинський.

“Ініціював сьогодні депутатський запит до президента Зеленського про відсторонення Арестовича з української делегації в ТКГ. В п’ятницю за цей запит голосуватиме зал парламенту. Тому разом подивимося, наскільки монобільшості окей мати таких ганебних персонажів від нашої країни на зовнішньополітичній арені”, – йдеться в дописі.

Цьому передувало таке: радник голови української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович у соцмережі опублікував знімок засідання ТКГ і написав пост російською мовою. А коли його закликали писати українською – послав користувача “на х*й”.

У своєму російськомовному дописі, Арестович, зокрема, написав: “Українська делегація в ТКГ – це як перемовник, який утримує терориста розмовами, поки підбирається спецназ… І якщо ми забрали хоча б одного заручника, домовилися пронести їжу, надати медичну допомогу – значить, уже говорили не дарма”.

У коментарях під цим дописом Арестовичу порадили писати українською, позаяк він представляє українську делегацію. На що той відповів лаконічно й нецензурно.

Наступному користувачеві, який обурився московською мовою від представника української делегації, Арестович відповів державною. Але знову нецензурно: “…відповідаю толерантно: пішов на х*й”:

Читайте також:
“ЄС” звинувачує Арестовича в сексизмі через заяву про “жіночий ПТУшний гуртожиток”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна