“Північний потік-2” не потрібен ЄС для енергопостачання, – віцепрезидент Єврокомісії

 

Віцепрезидент Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив, що газопровід “Північний потік-2” не потрібен Євросоюзу для енергопостачання.

Про це нідерландець сказав в інтерв’ю Tagesspiegel, передає “Укрінформ“.

Єврокомісар, який курирує кліматичну стратегію Green Deal, відповів на запитання про свою незгоду з позицією Німеччини щодо російського проєкту.

“Нам не потрібен “Північний потік-2”, – заявив він на запитання, чи має сенс трубопровід з точки зору енергетичної політики.

Комісар Тіммерманс повторив, що Європейська комісія завжди говорила, що з її точки зору проєкт не є необхідним для енергопостачання ЄС. Але враховуючи те, що труба вже існує, Комісія ЄС повинна принаймні забезпечити її використання відповідно до правил ЄС, подобається це Росії чи ні.

Як відомо, газопровід “Північний потік-2” із Росії до Німеччини, довжина якого перевищує 1200 кілометрів, побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво газогону було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони, хоча й значно нижчими темпами.

Читайте також:
Росія будує “Північний потік-2”, ігноруючи захоронені на маршруті хімічні речовини часів війни, – СЗР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна