Доба на фронті: 14 порушень “тиші” з боку ворога, в ЗСУ – загиблий і поранений

 

Протягом минулої доби, 12 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню з боку ворога. Серед українських воїнів один загинув, один – отримав поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Північ” (Луганський напрямок) поблизу селища Катеринівка окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Неподалік селища Південне біля Горлівки збройні формування Російської Федерації вчинили обстріл позицій українських захисників з мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів. Внаслідок цього один український воїн отримав бойове травмування. Військовослужбовця оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я пораненого – задовільний.

У районі відповідальності ОТУ “Схід” (Донецький напрямок) поблизу Старогнатівки російсько-окупаційні війська обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів, а біля селищ Тарамчук та Піски – ще й зі стрілецької зброї та станкового протитанкового гранатомета.

Неподалік від села Гнутове загарбники вели вогонь із великокаліберних кулеметів, а в околицях села Водяне, що на Приазов’ї – з ручних протитанкових гранатометів. У цьому ж напрямку було помічено інженерні обладнання позицій військ противника.

Поблизу міста Мар’їнка збройні формування РФ вкотре вчинили обстріл позицій українських захисників. Від ворожого снайперського вогню один український військовослужбовець отримав поранення не сумісні з життям військовослужбовець отримав поранення не сумісні з життям.

Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

“На зухвалі дії противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін”, – сказано у зведенні.

“Українська сторона СЦКК продовжує фіксувати факти проведення збройними формуваннями Російської Федерації інженерних робіт з дообладнання існуючих та створення нових фортифікаційних споруд, що є грубим порушенням додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню. Зокрема, в районі населених пунктів Залізне, Набережне та Водяне загарбники проводили інженерні роботи в напрямку лінії зіткнення. По всіх зазначених фактах українською стороною СЦКК направлено відповідні ноти на СММ ОБСЄ”, – розповіла речниця командування Об’єднаних сил Анна Новіцька. При цьому вона наголосила, що Збройні сили України “неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов’язань”.

Станом на 7-му годину ранку, 13 березня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано вже чотири порушення режиму припинення вогню, всі – в районі селища Піски під Донецьком. Противник відкривав вогонь у бік наших позицій з підствольних гранатометів та стрілецької зброї. Бойових втрат серед українських захисників немає.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” на тимчасово окуповану територію України прослідувало 812 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 482 осіб. Через КПВВ “Новотроїцьке” – 117 і 89 особи відповідно.

Читайте також:
Від обстрілу під Старогнатівкою загинув 43-річний Володимир Онопрієнко із Черкащини. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна