Зі справи про розстріл перед Хмельницькою СБУ зникла більшість доказів, – прокурор

 

Із матеріалів кримінального провадження про розстріл 19 лютого 2014 року перед Хмельницьким обласним управлінням Служби безпеки України зникла більшість доказів.

Про це під час засідання в п’ятницю, 12 березня, повідомила прокурор у справі Юлія Малашич. 

Її слова процитувала в себе на фейсбуці адвокатка Євгенія Закревська. 

“На жаль, зазначене кримінальне провадження тривалий час розслідувалось різними підрозділами військової прокуратури тривалий час і коли це провадження потрапило до Генеральної прокуратури більша частина доказів, на жаль, просто зникла. Це і відео і фото записи – додатки до протоколу і кулі”, – сказала прокурор, яку цитує Закревська.

Адвокатка додала, що під час нинішнього засідання в суді досліджували протокол огляду місця події в день розстрілу. До протоколу мав додаватись флешносій з відеозаписом, якого, як з’ясувалося, немає.

Як відомо, 19 лютого 2014 року по мітингувальниках під стінами управління СБУ в Хмельницькій області відкрили вогонь зсередини будівлі. Внаслідок цього загинули двоє людей – Людмила Шеремет та Дмитро Пагор.
Відповідальність за дії своїх підлеглих взяв на себе керівник СБУ Віктор Крайтор.

До 2016 року справу розслідувала військова прокуратура, яка закрила провадження проти самого Крайтора.
Рідні загиблих почали скаржитись на затягування справи. Тоді її передали у відділ спеціальних розслідувань ГПУ, який знайшов порушення у розслідуванні цієї справи.

У 2017 році прокуратура поновила розслідування проти Крайтора. Згодом йому оголосили підозру.

У грудні 2018-го Подільський суд Києва визначив запобіжний захід колишньому керівнику СБУ в Хмельницькій області Віктору Крайтору. Він отримав особисте зобов’язання та під час слідства перебуватиме на свободі.

16 лютого 2019 року щодо Крайтора поновили кримінальне провадження.  Йому інкримінують відразу три статті Кримінального кодексу, серед яких убивство з необережності, необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило смерть, а також перевищення влади або службових повноважень.

Читайте також:
Суд відпустив на поруки бійця “Альфи”,
підозрюваного в розстрілі євромайданівців у Хмельницькому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна