Суд обрав запобіжний захід полковнику СБУ, який наказав розстріляти хмельницький Майдан

 

Подільський суд Києва визначив запобіжний захід колишньому керівнику СБУ в Хмельницькій області Віктору Крайтору. Він отримав особисте зобов’язання та під час слідства перебуватиме на свободі.

Про це повідомляє Insider.

Серед обов’язків Крайтора – вчасно з’являтись за викликом слідчого та не залишати місце проживання. При цьому здавати документи для виїзду закордон суд Крайтора не зобов’язав.

Суддя Володимир Гребенюк виніс ухвалу після дослідження трьох томів обґрунтувань та доказів від представників прокуратури.

Крайтору інкримінують відразу три статті кримінального кодексу, серед яких убивство з необережності, необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило смерть, а також перевищення влади або службових повноважень.

Як відомо, 19 лютого 2014 року по мітингувальниках під стінами управління СБУ в Хмельницькій області відкрили вогонь. Внаслідок цього загинули двоє людей – Людмила Шеремет та Дмитро Пагор.

Відповідальність за дії своїх підлеглих взяв на себе керівник СБУ Віктор Крайтор. До 2016 року справу розслідувала військова прокуратура, яка закрила провадження проти самого Крайтора.

Рідні загиблих почали скаржитись на затягування справи. Тоді її передали у відділ спеціальних розслідувань ГПУ, який знайшов порушення у розслідуванні цієї справи.

У 2017 році прокуратура поновила розслідування проти Крайтора. Нещодавно йому оголосили підозру.

Прокурори Максим Крим та Юлія Малашич сказали журналістам, що ще не знають, чи будуть подавати апеляцію на ухвалу суду. За їх словами, вирішать вони це після того, як отримають повний текст ухвали та дізнаються, чим аргументує своє рішення слідчий суддя.

Повний текст ухвали має з’явитись 21 грудня.

Читайте також:
СБУ затримала одного з організаторів масових заворушень у Луганську в 2014 році. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна