Командувач ПС Дроздов заявив нардепам про намір отримати винищувачі F-35

 

Командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-полковник Сергій Дроздов заявив, що Україна очікує отримати на озброєння сучасний літак п’ятого покоління F-35.

Про це він заявив у четвер, 11 березня, під час засідання комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони і розвідки.

Дроздов на засіданні цього комітету прозентував Візію Повітряних сил-2035, передає пресцентр Верховної Ради.

Командувач заявив, що ПС ЗСУ на першому етапі переозброєння планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++. Потім Україна розраховує отримати літак 5-го покоління.

“Розглядається на першому етапі літак типу Gripen і F-15. В подальшому, з поглибенням відносин з країнами-партнерами, (очікується – Н.) перехід на сучасний літак 5-го покоління F-35“, – сказав Дроздов на комітеті, якого цитує “Український мілітарний портал”.

Командувач також повідомив депутатам, що про протягом наступних 10 років Повітряні сили будуть змушені вивести зі складу основні зразки бойової техніки, що зараз стоїть на озброєнні ЗСУ та підкреслив значення переозброєння тактичної авіації:

“Загрози постають не перед Повітряними силами. Загрози постають перед державою”, – сказав генерал.

Командувач ПС ЗСУ зауважив, що ресурсів оборонного бюджету України буде недостатньо для переозброєння.
Тому для оновлення парку тактичної авіації необхідно створити окрему державну цільову програму.

Читайте також:
Україна могла би придбати ескадрилью винищувачів за досвідом Польщі, – командувач ПС ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна