Україна могла би придбати ескадрилью винищувачів за досвідом Польщі, – командувач ПС ЗСУ

 

Повітряні сили ЗСУ могли би закупити ескадрилью американських винищувачів, як це зробила свого часу Польща.

Про це заявив командувач Повітряних сил ЗСУ, генерал-полковник Сергій Дроздов у інтерв’ю “РБК-Україна”, опублікованому в понеділок, 26 жовтня.

За його словами, армія планує закупити авіаційну техніку за кордоном у країн-партнерів, зокрема у США.

“Мова йде про єдиний тип багатоцільового винищувача, який згодом замінив би всі типи бойової авіації радянського зразка: винищувачі, штурмовики, бомбардувальники. Звичайно, Повітряні сили хотіли би мати і найсучаснішу техніку, як от американський F-35, наші льотчики мріяли би літати на таких літаках”, – зазначив генерал-полковник із посиланням на “Візію розвитку Повітряних Сил”.

Це документ, в якому викладено бачення, якими повинні стати Повітряні Сили до 2035 року.

Також він додав, що Польщі – союзнику США і повноцінному членові НАТО – лише тепер вдалося почати розмову про отримання винищувачів F-35.

“До речі, поляки пішли саме таким шляхом, коли в них на озброєнні поряд із МіГ-29 стоять F-16. Такий досвід Польщі був би і для нас найбільш прийнятний: отримати ескадрилью винищувачів та поставити її на озброєння в одній з бригад тактичної авіації Повітряних сил”, – наголосив командувач ПС.

За його словами, проблем з перенавчанням льотного складу не повинно виникнути, однак є нюанси з технічною базою, ремонтом, аеродромно-технічним забезпеченням.

Нагадаємо, нещодавно екіпажі винищувачів ЗСУ відпрацювали ведення повітряних боїв у хмарах.

Читайте також:
Warrior Watcher у Миколаєві: британці навчають ЗСУ охороняти аеродроми

Повітряні сили випробували БПЛА ACS-3, невразливий для систем РЕБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна