Warrior Watcher у Миколаєві: британці навчають ЗСУ охороняти аеродроми

 

У Миколаєві за участю представників Військово-Морських сил, Повітряних сил ЗС України та збройних сил Великої Британії тривають українсько-британські навчання Warrior Watcher 2020.

Як повідомляє “АрміяІнформ“, це вже другі такі маневри на базі 198-го навчального центру ВМС України.

Основна мета тренувань — ознайомлення з теоретичними основами планування та оцінки ризиків захисту аеродромів і критичних об’єктів інфраструктури за стандартами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності між підрозділами Збройних сил України та підрозділами охорони британських військово-повітряних сил.

“Протягом першого тижня було вивчено методику планування охорони та оборони аеродромів, яка застосовують у ЗС Великої Британії, — розповів заступник керівника навчання підполковник Сергій Максименко. — Також цього року було враховано досвід попередніх навчань, коли був тільки один сценарій, та внесено відповідні корективи”.

Всі учасники після завершення теоретичного курсу були поділені на три “синдикати”, що відпрацьовують плани охорони та оборони аеродромів за кардинально різними сценаріями. Перша група оцінює безпекові ризики для аеродрому, розміщеного на острові в морі, друга — для аеродрому в полі, а для третьої групи це аеродром у межах міста.

“Відповідно, це зовсім різні підходи у плануванні та виконанні завдань щодо організації охорони. Такі тренування будуть не тільки цікавими, а й дуже динамічними, що дозволить запозичити досвід провідних країн світу”, — додав підполковник Максименко.

За словами керівника групи інструкторів ЗС Великої Британії флайт-лейтенанта Бена Хьюїтта, для британських інструкторів важливо не тільки проводити тренування для українських колег, а також обмінюватись досвідом та думками. Перший тиждень навчань продемонстрував, що обговорення теоретичних питань також може бути дуже жвавим та цікавим.

“Те, чого ми навчаємо, ми по факту даємо інструментарій, який дозволить вам більш якісно та точно формувати план оборони аеродромів. Окрім цього, це забезпечить максимальну гнучкість під час планування, — розповів флайт-лейтенант Хьюїтт. — Нам дуже приємно, що ми вже другий рік поспіль приїздимо в Україну й надалі поглиблюємо співпрацю між нашими країнами та дружні зв’язки”.

Читайте також:
Злетіли в Британії – десантувалися в полі на Миколаївщині: як почалися навчання “Об’єднані зусилля-2020”. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна