Повітряні сили випробували БПЛА ACS-3, невразливий для систем РЕБ

 

На Дніпропетровщині в ході командно-штабного навчання застосували нові засоби повітряної розвідки – БПЛА від компанії “Скаетон”.

Про це 10 липня повідомила служба зв’язків з громадськістю Повітряного командування “Схід”.

“Вітчизняні безпілотні авіаційні комплекси виробництва “Скаетон” виконували завдання з виявлення та спостереження за об’єктами умовного противника з наданням в реальному часі інформації про місце знаходження цілі для нанесення удару з повітря”, – розповів командувач Повітряного командування “Схід” ЗСУ генерал-майор Олег Струцінський.

За його словами, безпілотний авіаційний комплекс призначений для використання у цивільних та військових сферах з метою виконання тактичних розвідувальних та пошукових операцій протягом 24 годин за крейсерської швидкості 120 км/год.

Зазначається, що виробник технічно мінімізував спроможність виявлення елементів комплексу ворожими засобами радіолокаційної розвідки: враховано, що навігація за допомогою GPS в зоні бойових дій малоефективна, отже, комплекс створено максимально GPS-незалежним. А відносно невеликий розмір літального апарата та вдала конструкція робить його “невидимим” для ворога з землі.

Раніше в компанії “Скаетон” розповідали:

Безпілотний авіаційний комплекс ACS-3 створено для ведення розвідки в різних погодних умовах з можливістю заходити на територію противника на велику відстань. При цьому виявляти присутність апарата в повітрі вкрай важко. Автономність режиму польоту становить до 2500 км, час – понад 24 години.
Безпілотник здатен ефективно працювати в радіусі 200 км, постійно рухаючись заданим маршрутом, передаючи розвідувальну інформацію впродовж доби й намотати на лічильнику до 2500 кілометрів. Після приземлення БПЛА для підготовки до нового польоту достатньо 15 хвилин.
Його конструкція передбачає роботу в різних діапазонах, виконання стрибків по частотах і захист від шумоподібних сигналів. Навіть коли навігаційна система залишиться без зв’язку із супутником, це не завадить ACS-3 виконати завдання.
Виробник заявляє, що систем РЕБ, здатних повністю заблокувати роботу ACS-3, в Україні поки що не існує. технічні рішення, закладені в конструкцію БПЛА, дають змогу подолати будь-яку перешкоду, створену комплексами РЕБ.

Крім того, в ході навчання, що проводилось під керівництвом командувача Повітряних сил генерала-полковника Сергія Дроздова, завдання з виявлення та знищення об’єктів супротивника в іншому регіоні України в інтересах угруповання військ одночасно з вітчизняними виконували “Прапороносці” – сучасні ударні безпілотні літальні апарати іноземного виробництва, що взяті на озброєння ПС ЗСУ.

Читайте також:
КБ “Луч” розробляє ударний безпілотник “Сокіл-200”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна