США мають намір посилити підтримку України, – Блінкен

 

Сполучені Штати Америки добре обізнані щодо викликів, які сьогодні стоять перед Україною, і готові посилити підтримку нашої держави в різних сферах.

Про це в середу, 10 березня, заявив в Конгресі державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє “Укрінформ”.

“Ми виступаємо рішуче проти спроб Російської Федерації анексувати Крим, ми рішуче проти агресії РФ на Донбасі, на сході України. І ми твердо підтримуємо Україну та маємо намір посилити цю підтримку – будь то у сфері безпеки, економіки, або ж у зусиллях щодо зміцнення власної демократії”, – заявив Блінкен.

Він наголосив, що Україна відповідає на виклики агресії ззовні, з боку Росії, а також на власні виклики, включно з проблемою корупції.

“Ми налаштовані працювати над усім цим”, – сказав Блінкен.

Нагадаємо, 4 березня колишній посол США в Україні Вільям Тейлор заявив, що Вашингтон не може самостійно затверджувати рішення щодо інтеграції України в НАТО, але йому ніщо не заважає надати нашій державі статус головного союзника США поза Альянсом.

Читайте також:
Експерти зі США та України презентували 12 пунктів для зміцнення стратегічного партнерства між двома державами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна