У Полтаві оголосили про початок Всеукраїнського архітектурного конкурсу на спорудження пам’ятника Петлюрі

 

У Полтаві оголосили про початок Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на спорудження в місті пам’ятника Симону Петлюрі.

Про це інформує пресслужба Полтавської ОДА.

“Видатна постать Симона Петлюри заслуговує належного вшанування в рідному місті зі спорудженням пам’ятника. З метою задоволення ініціатив громадськості й відновлення історичної справедливості Полтавською обласною державною адміністрацією оголошено проведення Всеукраїнського відкритого архітектурно конкурсу на спорудження в місті Полтава пам’ятника Петлюрі”, – йдеться в повідомленні.

В однотуровому  безкоштовному конкурсі візьмуть участь фахівці та авторські колективи в галузі архітектури та скульптури, які мають освіту за ОКР спеціаліста/магістра відповідних спеціальностей (архітектор, скульптор); мають досвід роботи за фахом не менше п’яти років, зокрема в проєктуванні та спорудженні монументальних об’єктів.

Проєкти прийматимуть у термін із 26 квітня по 29 квітня 2021 року, а виставка з обговоренням – із 3 травня по 24 травня та із 31 травня по 26 червня.

Підсумки конкурсу оголосять організатори з 31 травня по 10 червня.

Переможців нагородять грошовими преміями у розмірі:

  • І премія – 40 000 гривень (одна);
  • ІІ премія – 20 000 гривень (одна);
  • ІІІ премія – 10 000 гривень (одна).

Нагадаємо, у травні 2019 року у Солом’янському районі столиці відбулося відкриття стінопису із зображенням Голови Директорії та Головного Отамана Військ і Флоту УНР Симона Петлюри.

Читайте також:
Останній гріх Петлюри: 100 років “федерації” з Польщею

Дробович: Пам’ятник Петлюрі в Києві вже на часі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна