Дробович: Пам’ятник Петлюрі в Києві вже на часі

 

У Києві має з’явитися пам’ятник українському державному і політичному діячеві Симону Петлюрі.

Про це у четвер, 12 березня, сказав голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Симон Петлюра – один з тих людей, якому логічно і доцільно ставити пам’ятник. Петлюра й інші, які в 1917-1921 роках творили Українську державу, – це люди, які забезпечили нас усвідомленням державності як мінімум у столітній тривалості, дуже важлива історія. Це питання не героїзації, а збереження усвідомлення того, що ми тут не якихось 30 років, що ми тут укорінені, це глибоке буріння в нашу історію й утвердження себе. Водночас із цього питання є консенсус, тому пам’ятник йому вже назрів. Он є мурал Петлюри в Києві, це говорить про те, що народ уже визначився”, – підкреслив Дробович.

Водночас він зазначив, що Симон Петлюра – один із визначних діячів української державності, і українці мають право ставити пам’ятники будь-кому, хто відповідає їхнім інтересам та уявленням про мораль, естетику.

“Судячи з документів, які туди-сюди снують роками, хоч це і довга історія, але мені здається, що вона рухається до завершення, і має бути пам’ятник Петлюрі”, – констатував голова УІНП.

Як інформувала “Новинарня“, Дробович сподівається, що за його каденцію з Батьківщини-матері приберуть герб СРСР.

Читайте також:
УІНП застерігає від участі в параді 9 травня в Москві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна