УІНП застерігає від участі в параді 9 травня в Москві

 

Голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович вважає, що всі, хто відвідає парад 9 травня в Москві, повинні зважати на те, що вони стають інструментом російської агресивної політики.

Про це в п’ятницю, 21 лютого, повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на заяву Дробовича.

“Важливо підкреслити, що Росія, як країна-агресор, яка порушує міжнародне право, має не тільки ряд злочинів за своєю спиною, вона також має дуже ганебну практику інструменталізації історії, а саме використання історичних подій і фактів з метою досягнення політичних цілей. Власне військовий парад у Росії на Красній площі цього року також буде інструментом для досягнення політичних цілей, а не для вшанування пам’яті жертв Другої світової війни”, – сказав В’ятрович.

Дробович вважає, що всі, хто братиме участь у цих заходах, які навіть експертне середовище називає не інакше як “побєдобєсіє” повинні зважати на те, що вони стають інструментом російської агресивної політики.

Він підкреслив, що це стосується не тільки України, а й лідерів і політиків інших держав.

“Будь-хто, хто погоджується брати участь у цьому параді, має усвідомлювати, що з високою ймовірністю це буде використано Росією для їхніх імперіалістських загарбницьких цілей”.

Як інформувала “Новинарня“, 17 лютого народний депутат Вадим Рабинович заявив про бажання сформувати парламентську делегацію, що поїде на парад до 75-річчя перемоги у Москву.

Читайте також:
Арахамія відреагував на ініціативу Рабиновича відправити українську делегацію в Москву на 9 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна