140-річчя Отамана: в Києві відкрили величезний мурал із Симоном Петлюрою. ФОТО, ВІДЕО

 

У Києві у середу, 22 травня, у Солом’янському районі відбулося відкриття стінопису із зображенням Голови Директорії та Головного Отамана Військ і Флоту УНР Симона Петлюри.

Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі Українського інституту національної пам’яті.

Виконала мурал творча група “Kailas-V”.

“Проект “Симон Васильович Петлюра” виконаний аерозольними фарбами. На його створення пішло понад 370 балонів та п’ять днів. Автором проекту є Андрій Пальваль, дизайнером – Роман Партола. В основі стінопису – картина українського художника Артура Орленова“, – розповіли митці.

Мурал виконаний з ініціативи Благодійного фонду Андрія Андрєєва.

Фото: Роман Кулик

Відкриття муралу зі зображенням Симона Петлюри – це ще один важливий крок на шляху увічнення творця української державності початку ХХ століття, ім’я якого стало одним із символів боротьби українців за свободу.

“Петлюра – сильний лідер у важкі часи. Він очолив українську революцію 1917-1921 років у критичний момент. Він не уникав складних рішень, робив помилки, але продовжував боротьбу. Петлюра не зламався навіть після поразки революції. Тому для ворогів України став уособленням того незламного українського духу, з яким вони вже стикалися в попередні епохи. Тому ціле покоління борців за незалежність вони нарекли петлюрівцями, які стали наступниками ненависних Москві мазепинців, та попередниками бандерівців, яких досі бояться в Кремлі”, – написав на своїй сторінці у Facebook голова УІНП Володимир В’ятрович.

Мурал розташований на будинку за адресою вул. Зої Космодем’янської, 14/18.

2 травня 2019 року виповнюється 140 років від дня народження державного та громадсько-політичного діяча, Голови Директорії Української Народної Республіки, Головного Отамана Військ і Флоту УНР Симона Петлюри, який став одним із провідних діячів Української революції 1917-1921 років.

Читайте також:
Станція метро “Осокорки”: 8 художників, 8 муралів про Україну і війну. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна