Росія заборонила в’їзд до Криму Мустафі Джемілєву до 2034 року

 

Національному лідерові кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву продовжили заборону на в’їзд до Росії та підконтрольного зараз їй Криму до 2034 року.

Про це стало відомо під час вивчення матеріалів у кримінальній справі проти Джемілєва на засіданні підконтрольного Росії суду в Армянську в п’ятницю, 5 березня, передає “Крим. Реалії”.

Як випливає з відповіді управління із захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом російської ФСБ, заборона на в’їзд була ухвалена 5 березня 2019 року строком на 15 років – до 5 березня 2034 року.

Джемілєв поки не коментував таке рішення окупантів.

Довідково:
Росія заборонила Джемілєву в’їзд до Криму після анексії півострова, але той термін дії заборони закінчився ще 19 квітня 2019 року, однак Джемілєв не робив спроб повернутися до Криму.

В Армянську проходять судові засідання у справі проти Джемілєва, яке відносно нього російські слідчі порушили торік. Зокрема, Управління Слідкому Росії в Криму 13 квітня 2020 року висунуло Мустафі Джемілєву звинувачення за трьома статтями російського Кримінального кодексу: “перетин держкордону Росії іноземним громадянином, в’їзд яким до Росії не дозволений, вчинений групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК Росії); недбале зберігання вогнепальної зброї, що створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК України); незаконне придбання і зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)”.

Мустафа Джемілєв повідомив, що має намір “довести абсурдність звинувачень російської сторони” в Європейському суді з прав людини у тих кримінальних справах, які порушені проти нього в анексованому Криму.

Як інформувала “Новинарня“, посол Чехії вручив Мустафі Джемілєву медаль “За заслуги в дипломатії”.

Читайте також:
Джемілєв: Є великі підстави сподіватися, що в саміті Кримської платформи візьме участь Джо Байден

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна