У районі ООС представники МОУ й посли європейських держав обговорили питання гуманітарного розмінування

 

У район проведення операції Об’єднаних сил здійснили робочу поїздку низка європейських дипломатів на чолі зі заступником міністра оборони України Ігорем Старобінським.

Про це в середу, 3 березня, повідомляє пресслужба Міноборони.

Головна мета візиту глав дипломатичних установ Королівства Норвегії, Королівства Швеції, Словацької Республіки, Республіки Хорватія, Республіки Албанія та посла-координатора ОБСЄ у район проведення операції Об’єднаних сил – підтримка України у виконанні заходів гуманітарного розмінування та мінної безпеки.

Під час візиту посли ознайомилися із роботою одного з підрозділів Державної спеціальної служби транспорту України зі складу ООС, який здійснює розмінування інфраструктури та місцевості на території Донецької та Луганської областей.

“Міни не питають національності, віку чи соціального статусу. Вони несуть смерть однаково військовим і цивільним, які опинилися в районі бойових дій. Сьомий рік ця тема для України надзвичайно актуальна, оскільки терени окремих районів Донецької і Луганської областей – одні з найбільш забруднених мінами та боєприпасами в світі. Кожен знищений вибухонебезпечний предмет – це чиєсь врятоване життя”, – сказав Ігор Старобінський.

Також урядовець подякував іноземним дипломатам за підтримку нашої країни у сфері гуманітарного розмінування та поінформував, що саме завдяки друзям України вдалося імплементувати у наше законодавство таке поняття як “гуманітарне розмінування”.

Старобінський наголосив, що Україна розвиває національні спроможності з протимінної діяльності та заручається підтримкою партнерів, щоб звільнити українську землю від мін та вибухонебезпечних залишків війни.

Читайте також:
За рік українські сапери очистили понад 500 га Донбасу від вибухонебезпечних предметів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна