За рік українські сапери очистили понад 500 га Донбасу від вибухонебезпечних предметів

 

Із початку року в районі операції Об’єднаних сил від вибухонебезпечних предметів сапери очистили понад 511 га та 329 кілометрів доріг.

Як інформує Командування Сил підтримки Збройних сил України, там було знищено понад 17 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Станом на грудень 2020 року, до виконання завдань з очищення земель від вибухонебезпечних предметів залучено 44 групи розмінування ЗС України.

“29 груп працюють у зоні ООС, 15 виконують завдання з очистки територій арсеналів, баз та складів, на яких трапились надзвичайні ситуації. Загалом за цей рік на територіях АБС працювало 38 груп розмінування”, – йдеться в повідомленні.

На арсеналах, базах та складах українські сапери очистили 42 га, підняли понад 106 тисяч вибухонебезпечних предметів, знищено – 384 тисячі.

Нагадаємо, Україна перейматиме досвід Хорватії у розмінуванні території по обидві лінії зіткнення на Донбасі.

Читайте також:
“HALO, міни!” Як міжнародна гуманітарна організація розміновує землю Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.