Україна перейме досвід Хорватії для розмінування Донбасу

 

Україна перейматиме досвід Хорватії у розмінуванні території по обидві лінії зіткнення на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що посольство Республіки Хорватія в Україні організувало для українського міністерства семінар “Військово-технічна співпраця між Хорватією та Україною у механічному розмінуванні: досвід, статус та можливості”.

Учасники заходу констатували, що східні регіони України критично забруднені мінами та вибухонебезпечними предметами.

“Так, тільки на підконтрольній українському уряду території поблизу лінії дотику у Донецькій та Луганській областях близько 7 тисяч квадратних кілометрів земель забруднено мінами. Ще близько 15 тисяч квадратних кілометрів заміновано на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей”, – йдеться у пресрелізі щодо об’ємів майбутньої роботи.

Відтак, в рамках семінару будо наголошено, що Україна – одна з найбільш забруднених мінами країн поряд з Афганістаном та Сирією.

Саме тому Мінреінтеграції зацікавлено використовувати досвід Республіки Хорватія в розмінуванні та очищенні території від вибухонебезпечних предметів.
Про поглиблення ефективної співпраці між двома країнами йшла мова і в рамках нещодавнього візиту Віцепрем‘єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова до Хорватії.

Метою візита Олексія Резнікова було ознайомлення з досвідом Хорватії у питаннях деокупації та безпечної реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Мінреінтеграції нині займається на Донбасі просвітницькою діяльністю щодо мінної небезпеки. У школах регіону розповсюджується навчальна література для дітей та методичні посібники для вчителів про мінну небезпеку.
Також проводяться інформаційні кампанії щодо цього серед місцевого населення Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
Україна працює над законом про перехідний період на Донбасі, враховуючи досвід Хорватії, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна