Не будьте наївними щодо російських і китайських вакцин, – Туск

 

Лідер Європейської народної партії і колишній президент Євроради Дональд Туск закликав поляків і європейців не бути наївними щодо намірів Москви і Пекіна в питанні поставок вакцин від COVID-19.

Про це у вівторок, 2 березня, повідомив сайт Euractiv.

“Я застерігаю від такого наївного підходу до цих дуже цинічних гравців. Я говорю про китайську і російську владу. Насамперед хотів би застерегти владу Польщі, а також інші європейські країни від покупки і спроб вакцинації своїх громадян вакциною, яка не була протестована”, – сказав Туск.

Президент Польщі Анджей Дуда 1 березня провів телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, щоб обговорити можливість співпраці в сфері вакцин.

“Китай і Росія хочуть увійти на ринок зі своєю вакциною і з політичних причин, щоби підірвати репутацію Європейського Союзу і Європи як таких, але також і для боротьби за ринки в майбутньому”, – заявив опісля Туск.

Політик не впевнений, що поляки захочуть прийняти китайську вакцину, знаючи, що ніхто не перевіряв її ефективність.

Згідно з останнім дослідженням, проведеним United Surveys для польського радіо RMF FM, 55,6% респондентів сказали, що “безумовно не будуть” використовувати китайські або російські вакцини, навіть якщо це буде означати швидшу вакцинацію.

Як відомо, Україна також планує купівлю вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech, поставки якої очікуються в березні 2021 року.

1 березня уряд Словаччини підтвердив закупівлю двох мільйонів доз російської вакцини від коронавірусу “Спутник V”. До цього серед країн-членів ЄС “Спутник V” використовувала тільки Угорщина, яка також купує вакцину китайського виробництва.

Читайте також:
У США схвалили застосування однодозової вакцини Johnson & Johnson

У Польщі назвали умову вакцинації українців, що перебувають на її території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна