Угорщина дозволила російську вакцину “Супутник”

 

Угорський Національний центр охорони громадського здоров’я встановив, що російський препарат від коронавірусу “Супутник V” можна почати застосовувати в Угорщині.

Про це в неділю, 7 лютого, заявив міністр з питань людських ресурсів Угорщини Міклош Каслер.

Відповідно до його допису в фейсбуці, національний центр охорони здоров’я завершив офіційні дослідження вакцини “Супутник V”, “в результаті яких було зроблено висновок про те, що вакцина відповідає характеристикам виробника з точки зору якості лікарського засобу та може використовуватися на людях”.

“Згідно з рішенням компетентного органу, після вакцин проти коронавірусу компаній Pfizer-BioNTech, Moderna й AstraZeneca для використання в Угорщині схвалена ще одна вакцина («Супутник V»). Таким чином, тепер у нас є чотири вакцини для боротьби з коронавірусом”, – написав міністр.

Як відомо, Угорщина в листопаді 2020 року стала першою країною Євросоюзу, куди були доставлені зразки вакцини “Супутник V” для проведення досліджень. У січні 2021 року Національний інститут фармакології та безпеки харчування Угорщини схвалив попередній допуск цього препарату. Остаточне рішення про застосування російської вакцини мав прийняти Національний центр охорони громадського здоров’я.

Читайте також:
Окупований Донецьк заявив про перші щеплення російською вакциною “Спутник V”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна