У США схвалили застосування однодозової вакцини Johnson & Johnson

 

Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) схвалило екстрене застосування в країні однодозової вакцини компанії Johnson & Johnson проти коронавірусу COVID-19.
Використання в Сполучених Штатах цієї вакцини допоможе перемогти пандемію, заявив президент Джо Байден.

У письмовій заяві глави держави, поширеній Білим домом 27 лютого, сказано, що схвалення вакцини Johnson & Johnson стало “новиною, яка стосується кожного американця “, оскільки “що більше людей буде вакциновано, то швидше ми подолаємо вірус”.

“У кінці тунелю є світло, але ми не можемо зараз послабити пильність чи вважати, що перемога в кишені. Ми повинні продовжувати зберігати пильність, діяти швидко й агресивно, дбати один про одного”, – наголосив Байден.

Він закликав американців і надалі мити руки, носити маски та дотримуватися заходів соціального дистанціювання.

“Як я вже багато разів говорив, ситуація все ще може погіршитися в міру поширення нових варіантів вірусу, і поточне поліпшення може піти у зворотному напрямку”, – зазначив президент.

Вакцина від компанії Johnson & Johnson – американського виробництва.
Згідно з останнім рішенням, препарат дозволено використовувати у США для пацієнтів у віці від 18 років.
Особливість препарату полягає в тому, що колоти його потрібно лише один раз. Крім того, він зберігається в звичайних холодильниках, а не в спеціальних морозильних камерах при температурі мінус 70 градусів.
Таким чином, вакцина від Johnson & Johnson стала третьою дозволеною до застосування у США вакциною від коронавірусу, після Moderna й BioNTech/Pfizer.
Попередній договір про постачання вакцини з компанією Johnson & Johnson уклав і Євросоюз.
Очікується, що ЄС зареєструє цю вакцину в середині березня, а випускатиме її “дочка” Johnson & Johnson у Бельгії – Janssen.

Напередодні Палата представників американського Конгресу проголосувала за ухвалення плану президента Джо Байдена з порятунку американської економіки і надання допомоги населенню в умовах пандемії коронавірусу, що передбачає виділення на ці цілі 1,9 трлн доларів.
Тепер цей “план порятунку” має розглянути Сенат. У разі схвалення він стане шостою за рахунком програмою федерального уряду з боротьби з інфекцією.

Читайте також:
“Медичні закупівлі”: що не так (і так) із пошуками МОЗу вакцин від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна