Кулеба зреагував на некоректний жарт прем’єра Словаччини

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на висловлювання прем’єра Словаччини Ігора Матовича про Закарпаття.
За його словами, подібні заяви псують дружні відносини між країнами.

Про це він написав у середу, 3 березня, на сторінці у твітері.

“Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини. Прикро, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною”, – заявив міністр.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Словаччини, чий уряд опинився на межі розвалу через закупівлю російської вакцини, некоректно пожартував про домовленості з Росією.
Журналіст відзначив, що Матович вів переговори з Російською Федерацією протягом декількох тижнів, і запитав його, що глава уряду пообіцяв росіянам за вакцину.
“Закарпатську Україну”, – відповів словацький прем’єр, викликавши сміх у журналіста.

Потім Матович дав зрозуміти, що пожартував, і поскаржився, що існує думка, нібито домовленості з росіянами автоматично передбачають зраду Словаччини.

1 березня уряд Словаччини підтвердив закупівлю двох мільйонів доз російської вакцини від коронавірусу “Спутник V”. До цього серед країн-членів ЄС “Спутник V” використовувала тільки Угорщина, яка також купує і вакцину китайського виробництва.

Читайте також:
“Відраза і розчарування”: уряд Словаччини на межі розпаду через купівлю Sputnik V

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна