З початку року до ЗСУ долучилися понад 4 тис. контрактників, – Генштаб

 

З початку 2021 року на військову службу за контрактом прийняли понад 4,2 тисячі осіб, з них офіцерського складу – понад 150 осіб.

Такі цифри назвали в Генеральному штабі ЗСУ станом на 2 березня 2021 року, передає “Радіо Свобода”.

У 2020 році на військову службу за контрактом прийняли близько 34 тисяч осіб, серед них офіцерського складу – 2,9 тисячі осіб.

Нагадаємо, що 24 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ №71/2021 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році”.

Відповідно до указу, призов на строкову військову службу проведуть протягом квітня – червня та протягом жовтня – грудня 2021 року. Утім, призвані строковики не залучатимуться до виконання бойових завдань в районі проведення Операції об’єднаних сил.
Призов, розраховують в ОПУ, забезпечить співвідношення частки військовослужбовців-строковиків до частки військовослужбовців за контрактом 15:85%.

Читайте також:
У 2021 році зросте розмір виплат за укладення першого контракту зі ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна