На Донеччині провели тренування з відбиття нападів на польові артсклади. ФОТО

 

В оперативно-тактичному угрупованні “Схід” пройшло інструкторсько-методичне заняття з начальниками штабів, служб РАО, польових артскладів військових частин, заступниками командирів з озброєння, служб пожежної безпеки і командирами пожежних підрозділів військових частин щодо порядку утримання, організації охорони та оборони, а також заходів вибухопожежобезпеки польових артилерійських складів.

Про це в неділю, 28 лютого, повідомила пресслужба штабу операції Об’єднаних сил.

До організації та участі у заході також були залучені представники Національної поліції України, Національної гвардії України, Військової служби правопорядку ЗС України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Під час проведення практичної частини заняття були відпрацьовані відбиття нападу диверсійно-розвідувальної групи, дії приданого підрозділу ППО під час виявлення безпілотного літального апарата, ліквідації надзвичайних ситуацій з одночасним посиленням охорони та патрулювання, висуванням мобільних груп пошуку та затримання підозрілих осіб, блокуванням районів розташування складів із залученням всіх складових сил оборони.

Крім того, військові пожежники однієї з механізованих бригад спільно з підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели тренування з ліквідації умовної пожежі в осередку загоряння.

“Ми мали на меті практичне відпрацювання алгоритму дій із організації взаємодії всіх зацікавлених структур та органів влади, з питань локалізації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в разі її виникнення на військовому об’єкті, а також, підвищення практичних навичок військовослужбовців із протидії диверсійним діям противника тощо”, – зазначив керівник заняття.

Навчання артсклади 1 Навчання артсклади 2 Навчання артсклади 9 НГУ Навчання артсклади 3 Навчання артсклади 4 Навчання артсклади 5 Навчання артсклади 6 Навчання артсклади 7 Навчання артсклади 8
<
>
Фото: пресцентр штабу ООС

За його словами, мета тренування була досягнута в повному обсязі, особовий склад діяв впевнено та професійно.

Читайте також:
“Об’єднані зусилля-2021”: Україна запросила до участі вже 16 країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна