У зоні ООС зараз немає ознак підготовки противника до наступу, – Хомчак

 

Ситуація у районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована, ознак створення наступальних угруповань російсько-окупаційних військ не виявлено.

Як передає “Новинарня“, про це в понеділок, 22 лютого, заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак на пресконференції в Києві.

“Ситуація в зоні операції Об’єднаних сил є сьогодні контрольованою, і різких змін там не відбувається, ознак створення наступальних угруповань противника теж не виявлено”, – сказав Хомчак.

За його словами,  “триває 211-та доба режиму повного та всеосяжного припинення вогню, але його дотримуються переважно лише українські військові”.

“Багато людей сьогодні сумніваються в тому, що це виконується, але я хочу підкреслити: сьогодні всім, що це виконується в основному Збройними силами України, і, на жаль, не повною мірою воно виконується (…) збройними формуваннями Російської Федерації, які перебувають на непідконтрольній території”, – заявив головнокомандувач ЗСУ.

Він вважає, що провокаційні обстріли українських позицій і населених пунктів окупанти здійснюють, насамперед, під час засідань Тристоронньої контактної групи, а сьогодні – після рішень РНБО щодо накладення санкцій на певних осіб і фірми.

“Основна мета провокацій з боку окупантів спрямована на створення ілюзії обстрілів Збройними силами населених пунктів із застосуванням забороненого важкого озброєння та дискредитації ООС”, – зауважив Хомчак.

Він наголосив, що будь-які звинувачення на адресу ЗСУ у нібито недотриманні режиму припинення вогню є провокацією і не мають жодного підґрунтя.

“Українські військовослужбовці в районі ООС перебувають на сталих позиціях, суворо дотримуються прийнятих домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права, особливо щодо гарантій безпеки для мирного населення і для підтримання чи відновлення інфраструктури з обох боків”, – заявив Хомчак.

Водночас головнокомандувач наголосив, що підрозділи ООС завжди готові до відкриття вогню у відповідь, якщо є загроза їхньому життю або здоров’ю, а також “для стримування противника від ведення будь-яких активних дій”.

Читайте також:
На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинув боєць 72 омбр, ще один – поранений

Оксана Марченко заявила, що через санкції йде у політику й вступає в ОПЗЖ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна