Симетрична відповідь Росії: Наєв анонсував масштабні навчання ДШВ під Кримом

 

Підрозділи Десантно-штурмових військ ЗСУ в березні проведуть навчання поблизу адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом.

Про це в понеділок, 22 лютого, повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає “Укрінформ”.

Мета навчань – вдосконалення спроможності вчасно та адекватно реагувати на військову небезпеку як з повітря, так і з морського узбережжя.

“У Командуванні об’єднаних сил ЗС України для угрупування військ, підрозділи якого утримують позиції на південному напрямку, щомісячно, й у березні зокрема, заплановано комплекс заходів бойової підготовки. Насамперед, підрозділи мають вдосконалити спроможність вчасно та адекватно реагувати на військову небезпеку, як з повітря, так і з морського узбережжя”, – сказав Наєв.

Підрозділи протиповітряної оборони здійснять підготовчі і практичні дії щодо виявлення та знищення з повітря ворожого десанту на різних висотах та ділянках місцевості.

В цей час резерви угрупування військ відпрацюють як марші до визначених районів нанесення вогневого ураження з морського узбережжя, так і практичні дії щодо запобігання висадки з кораблів на суходіл підрозділів ймовірного противника та, в подальшому, його знищення.

“Крім того, нами проведено значний обсяг робіт з покращення системи відеоспостереження за тимчасово окупованою територією АР Крим. Постійне тренування інженерно-саперних підрозділів і рухомих загонів загороджень, як морських, так і наземних, на визначених рубежах мінування гарантують своєчасне виконання завдань з позбавлення можливості висадки морського десанту”, – наголосив Наєв.

Як інформувала “Новинарня“, міністерство оборони РФ анонсувало в середині березня на полігоні “Опук” в АР Крим командно-штабне навчання ЗС РФ з гвардійським десантно-штурмовим Кавказьким казачим полком зі Ставрополя і гвардійським артилерійським полком з Анапи.

Під час навчань десантники будуть відпрацьовувати десантування особового складу і техніки на незнайомий майданчик.

Крім того, вони мають захопити об’єкти умовного противника і утримувати їх до прибуття основних сил з’єднання
.За інформацією Міноборони РФ, також десантно-штурмові підрозділи ВДВ відпрацюють висадку на необладнане морське узбережжя з великих десантних кораблів Чорноморського флоту Росії і оборону морського узбережжя від висадки морського десанту умовного противника.

Читайте також:
Танки й ракети на пасовищах Херсонщини: як виглядає оборонний щит ЗСУ на Кримському напрямку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна