Росія виведе в Крим на навчання підрозділи, які воювали проти ЗСУ під Іловайськом

 

Російські силовики планують у березні провести масштабні навчання повітряно-десантних військ в окупованому Криму, під час яких відпрацюють захоплення об’єктів та оборону морського узбережжя від висадки морського десанту “умовного противника”.

Про це в неділю, 21 лютого, інформує пресслужба міноборони РФ.

Зазначається, що командно-штабне навчання пройде в середині березня на полігоні “Опук” в окупованому Росією Криму.

У навчаннях братимуть участь гвардійський десантно-штурмовий “Кавказький козачий полк” зі Ставрополя (247-й полк) і гвардійський артилерійський полк з Анапи (1141-й полк).

Керувати цим буде генерал-майор Андрій Суховецький.

“В ході навчання десантники відпрацюють десантування особового складу і техніки на незнайомий майданчик приземлення з подальшим захопленням об’єктів умовного противника і їх утримання до підходу основних сил з’єднання. Паралельно буде відпрацьована висадка десантно-штурмових підрозділів ВДВ на необладнане морське узбережжя з великих десантних кораблів Чорноморського флоту, а також ведення оборони морського узбережжя від висадки морського десанту умовного противника”, – йдеться в прессрелізі російського оборонного відомства.

З відкритих джерел відомо, що обидва з’єднання, котрі перекине Росія до Криму, брали активну участь у війні на Донбасі й задіювалися у збройній агресії РФ проти України.

Зокрема, як передає “Українська правда”, підрозділи 247 ДШП (Кавказький козачий полк) згідно зі звітом британського Королівського об’єднаного інституту оборонних досліджень, зайшли на територію України у серпні 2014 року.

Також військові цього формування воювали в Іловайську. Було знайдено матеріали, що документують вихід 247 ДШП після боїв під Іловайськом в районі с. Горбатенко, що поблизу м. Старобешеве — колона бойових машин полку була сфотографована на фоні БТР “Кушетка-Б” 121-ї бригади зв’язку України.

Після серпневих боїв 2014 року деякі військовослужбовці 247 ДШП отримали державні нагороди РФ “За воїнську доблесть”.

Щодо 1141-го гвардійського полку з Анапи, то, за даними журналіста Ярослава Тинченка, військовослужбовці з його складу були залучені до формування тактичних груп, що брали участь у вторгненні російських регулярних військ на територію України.
Ці підрозділи були озброєні самохідними мінометами 2С9 “Нона”. Артилерійський дивізіон зі складу полку брав участь у боях під Іловайськом.

Читайте також:
Російські військові на навчаннях в анексованому Криму відпрацьовували знищення повітряних цілей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна