У Михайлівському Золотоверхому відслужили панахиду за Небесною сотнею. ВІДЕО

 

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі очолив панахиду за розстріляними мирними учасниками Революції Гідності.

Як передає “Новинарня” в суботу, 20 лютого, трансляція богослужіння наживо здійснювалася на сторінці ПЦУ у фейсбуці.

“Кожен українець повинен знати і пам’ятати, якою ціною здобута наша державна та церковна незалежність і свобода, засвідчене наше прагнення бути у європейській сім‘ї народів. Шляху назад вже немає, слід робити все від нас залежне, щоби їхня жертва не була марною. Тож і сьогодні, коли наші брати і сестри продовжують захищати територіальну цілісність і свободу від російської агресії, ми не маємо права на безнадію. Маємо вірити в те, що, з Божою допомогою, в Україні – вільній, незалежній, європейській країні – запанує справедливий мир”, – написав предстоятель ПЦУ соцмережі.

На його переконання, герої Небесної сотні є прикладом та новітнім українським символом жертовної любові, турботи про ближнього, сміливості та патріотизму.

За словами Епіфанія, в один із складних періодів в історії України вони не залишились осторонь, а вийшли на мирну акцію протесту, щоби не допустити сповзання країни в безодню диктатури, захистити права, свободу й гідність рідного народу – і безвинно постраждали за це.

“Велика шана для Героїв – це молитва і пам’ять про них. Тож вічна пам’ять і слава героям Небесної сотні. Герої не вмирають!” – наголосив предстоятель ПЦУ.

20 лютого в Україні, згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року, відзначають День Героїв Небесної сотні.

Саме 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорстокіші протистояння між силовиками та учасниками Революції Гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Нагадаємо, 17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Читайте також:
Його тіло впізнали за майданівським татуюванням: герой Революції Гідності й АТО Андрій Юркевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна