Путін вперше прокоментував санкції щодо каналів Медведчука

 

Президент Росії Володимир Путін вперше особисто прокоментував блокування в Україні телеканалів “112 Україна”, ZIK і NewsOne, які пов’язують з його кумом, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Путін вважає, що санкції проти трьох телеканалів є проявом подвійних стандартів в розумінні свободи слова.
Про це він заявив у середу, 17 лютого, під час зустрічі з керівниками фракцій Держдуми, яку транслював канал “Росія 24”.

“Що стосується свободи слова, то для нас ясно все: тут так звані подвійні стандарти настільки виразно проявилися останнім часом, що немає ніяких сумнівів в тому, як по відношенню до нас працюють наші так звані опоненти”, – сказав президент РФ, якого цитують “Новости Донбасса”.

Як приклад, Путін навів Україну.

В Україні взяли і три провідних канали прихлопнули і все. Одним розчерком пера. І всі мовчать! А деякі навіть схвально поплескують їх по плечу”, – підкреслив російський президент.

“Як це можна коментувати? Ніяк! Крім як використання цих інструментів для досягнення своїх власних геополітичних цілей”, – вважає Путін.

В якості ще одного прикладу Путін навів Латвію, де нещодавно заборонили мовлення 16 російських телеканалів.

“Де ж оцінки правдошукачів наших західних з цього приводу і оцінки того, що там відбувається в Європі зі свободою слова? Ні, ніяких оцінок немає. Ніби як так і треба, бо це нібито боротьба з пропагандою. А те, що вони роблять, – це не пропаганда. А що це тоді? Це інструменти досягнення їх геополітичних цілей, в конкретному випадку – щодо нашої країни”, – підкреслив президент РФ.

На його думку, Росія “повинна мати це на увазі”.

Путін додав, що влада РФ давно за цим вже спостерігає, а останні події нібито підтверджують справедливість оцінок Москви.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Віктора Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року (№9157).
Після 23-ї години оператори кабельних мереж почали відключати трансляцію цих каналів.

3 лютого в посольстві США в Україні заявили, що Штати підтримують Київ щодо протидії “зловмисному впливу Російської Федерації”.

Водночас у Кремлі засудили санкції президента України проти телеканалів з орбіти кума Володимира Путіна, нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

Читайте також:
Україна звернулася до YouTube, щоб закрити ще й там NewsOne, ZIK і “112 канал”

Санкції щодо каналів Медведчука готували таємно, бо в Україні шалена агентура РФ, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна