У Харкові попрощалися з десантником Дмитром Мироненком, який підірвався під Новолуганським

 

У Харкові в останню путь провели військовослужбовця Десантно-штурмових військ ЗС України старшого солдата Дмитра Мироненка, який 14 лютого загинув у районі проведення операції Об’єднаних сил поблизу селища Новолуганське Бахмутського району.

26-річного харків’янина поховали в середу, 17 лютого, на Алеї слави воїнам, які віддали своє життя за Україну, передає “Армія.Інформ”.

Віддати останню шану полеглому герою прийшли рідні та близькі юнака, бойові побратими та мешканці міста.

У Харкові попрощалися з десантником Дмитром Мироненком, який підірвався під Новолуганським_2 У Харкові попрощалися з десантником Дмитром Мироненком, який підірвався під Новолуганським_3 У Харкові попрощалися з десантником Дмитром Мироненком, який підірвався під Новолуганським_1
<
>

Фото: Армія.Інформ

Під час громадської панахиди споминами про Дмитра Мироненка поділилися його товариші, з якими він проходив службу.

“Сміливий, досвідчений боєць, якого поважали в колективі. Справжній патріот України, принциповий у своїх поглядах та у відношенні до служби. Він заслуговував на довге та щасливе життя, але, на жаль, доля розпорядилася інакше”, – згадуючи про Дмитра, розповів заступник командира батальйону з морально-психологічного забезпечення капітан Ігор Сук.

Хлопець ще з дитинства мріяв бути десантником, тому потрапивши на строкову службу в 2017 році, відразу ж виявив бажання проходити її у десантно-штурмових військах. Згодом підписав контракт з оборонним відомством.

У Дмитра залишилася мама. 31 березня хлопцеві мало б виповнитися 27 років.

Як інформувала “Новинарня“, 14 лютого внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої 14 лютого під Новолуганським загинули капітан Олександр Войтенко, солдат В’ячеслав Олексієнко та старший солдат Дмитро Мироненко з 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ.
Президент Володимир Зеленський дав доручення міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення Операції об’єднаних сил для встановлення всіх обставин загибелі трьох українських військовослужбовців.

Державне бюро розслідувань розпочало слідство за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак та міністро оборони Андрій Таран доповіли президенту, що військові підірвалися на п’яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку.

Розглядаються, за даними Банкової, три ймовірні причини підриву: порушення правил поводження з боєприпасами та вибуховими пристроями; теракт незаконних збройних формувань дистанційного підриву міни; недбале ставлення військових до служби, що виразилося в неналежній організації служби та переміщенні військових під час виконання бойових завдань.

Читайте також:
Загиблі герої січня 2021: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна