ДБР почало розслідування за фактом підриву трьох десантників на Донбасі

 

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження у зв’язку із смертю трьох українських військовослужбовців складу Об’єднаних сил в районі Новолуганського.

Про це надвечір у неділю, 14 лютого, повідомила пресслужба ДБР.

“Близько 10:00 в районі Новолуганського під час переміщення з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинуло троє військових”, – йдеться в пресрелізі відомства.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 425 КК України – недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група.

ДБР також показало світлини, де трапився підрив:

Як інформувала “Новинарня“, 14 лютого внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої 14 лютого під Новолуганським загинули капітан Олександр Войтенко, солдат В’ячеслав Олексієнко та старший солдат Дмитро Мироненко з 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ.
Президент Володимир Зеленський дав доручення міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення Операції об’єднаних сил для встановлення всіх обставин загибелі трьох українських військовослужбовців.

Читайте також:
Загиблі герої січня 2021: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна