На Донеччині від підриву загинули капітан Олександр Войтенко, солдат В’ячеслав Олексієнко і старший солдат Дмитро Мироненко. ФОТО

доповнено, додано фото

Стали відомі імена українських військових, що загинули внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої 14 лютого під Новолуганським – капітан Олександр Войтенко, солдат В’ячеслав Олексієнко та старший солдат Дмитро Мироненко.

Про це повідомила пресслужба президента України.

“За попередніми даними, близько 10-ї ранку 14 лютого під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої отримали поранення, несумісні з життям, троє військових: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), старший солдат В’ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці”, – йдеться у повідомленні.

Пресслужба офісу президента зазначила, що троє загиблих бійців – із 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Президент Володимир Зеленський дав доручення міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення Операції об’єднаних сил для встановлення всіх обставин загибелі трьох українських військовослужбовців.

На місці трагедії за дорученням президента вже перебуває заступник керівника ОП Роман Машовець.

За даними “Цензор.нет”, капітан Олександр Володимирович Войтенко народився у Полтаві 30 листопада 1974 року.

Капітан Олександр Войтенко

Солдат В’ячеслав Олексієнко

Солдат В’ячеслав Сергійович Олексієнко народився 17 квітня 1987 року в Кременчуці на Полтавщині.

Старший солдат Дмитро Мироненко – харків’янин, народився 31 березня 1994 року.

Старший солдат Дмитро Мироненко

За підрахунками “Новинарні“,  – Олександр Войтенко, В’ячеслав Олексієнко і Дмитро Мироненко – шоста, сьома і восьма бойові втрати Об’єднаних сил у лютому 2021 року.

2 лютого біля села Шуми на Донеччині внаслідок прицільного снайперського вогню з боку ворога загинув старший матрос Дмитро Власенко – старший стрілець зі складу 503 обмп ВМС ЗС України.

6 лютого Назарій Поліщук і Олексій Подвезенний із 28-ї окремої механізованої бригади підірвалися на міні біля Новомихайлівки в Мар’їнському районі Донецької області. 

11 лютого під Зайцевим на Донеччині внаслідок снайперського вогню загинув солдат 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Олександр Глушко.

11 лютого внаслідок обстрілу з великокаліберного кулемета під селом Новомихайлівка Мар’їнського району Донецької області загинув військовослужбовець 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Лицарів Зимового походу Владислав Лященко.

Читайте також:
Загиблі герої січня 2021: обличчя, історії


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.