Банкова назвала три ймовірні причини підриву десантників під Новолуганським

 

Офіс президента повідомив деталі загибелі трьох українських військових 14 лютого під Новолуганським.

Про це йшлося під час зустрічі в аеропорту президента Володимира Зеленського після його прибуття з Об’єднаних Арабських Еміратів з Головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком, міністром оборони Андрієм Тараном, заступником керівника Офісу Президента Романом Машовцем,членом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ігорем Герасименком.

Зазначається, що хлопці підірвалися на п’яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку, передає пресцентр ОП.

Близько 9:20 ранку 14 лютого військові переміщувалися для несення служби на позиціях відділення взводу. Коли вони рухалися вздовж дороги за маршрутом, близько 9:30 пролунав вибух. Швидка прибула на місце, але врятувати їх не змогла.

Розглядаються три ймовірні причини підриву:

  • порушення правил поводження з боєприпасами та вибуховими пристроями;
  • теракт незаконних збройних формувань дистанційного підриву міни;
  • недбале ставлення військових до служби, що виразилося в неналежній організації служби та переміщенні військових під час виконання бойових завдань.

Як інформувала “Новинарня“, 14 лютого внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої 14 лютого під Новолуганським загинули капітан Олександр Войтенко, солдат В’ячеслав Олексієнко та старший солдат Дмитро Мироненко з 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ.
Президент Володимир Зеленський дав доручення міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення Операції об’єднаних сил для встановлення всіх обставин загибелі трьох українських військовослужбовців.

Державне бюро розслідувань розпочало слідство за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Читайте також:
Загиблі герої січня 2021: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна