Бойовики “ДНР” назвали “терактом” підрив авто комбата Попова й кивають на українських спецпризначенців

 

Представники терористичної організації “Донецька народна республіка” заявили, що почали слідство за статтею “теракт” після підриву авто “командира” батальйону російсько-окупаційних військ Сергія Попова в тимчасово окупованій Горлівці.

Про це в понеділок, 15 лютого, повідомило так зване “міністерство державної безпеки ДНР”.

“Потерпілий військовослужбовець госпіталізований з пораненнями середнього ступеня тяжкості. Порушено кримінальну справу за статтею 229 “КК ДНР” – терористичний акт. Ведуться слідчі дії”, – повідомили в пресцентрі так званого “відомства”.

Разом з тим, інше відомство окупаційної адміністрації РФ на Донбасі – “управління народної міліції ДНР” – заявляє, що до вибуху причетні українські військові з якогось “зведеного загону окремого центру спецпризначення “Захід”.
Саме вони буцімто організували вибух автомобіля в Горлівці.

Російські пропагандисти навіть приплели до цієї історії підрив на Донбасі 14 лютого трьох військовослужбовців на НВП та головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.

“Хомчак, побоюючись за свою репутацію через різке збільшення небойових втрат за останні два тижні, поставив завдання… організувати резонансний диверсійний акт з метою переключення уваги української громадськості та зниження негативної реакції. Об’єктом теракту українські бойовики обрали автомобіль військовослужбовця “ДНР”, встановивши вибуховий пристрій на дно автомобіля, який спрацював в житловому районі міста Горлівки”, – заявили окупанти.

Як інформувала “Новинарня“, 15 лютого близько 8:00 в тимчасово окупованій Горлівці на Донеччині невідомі підірвали “командира” батальйону російсько-окупаційних військ Сергія Попова.  
Саморобний вибуховий пристрій був встановлений на днищі автомобіля “командира” батальйону з позивним “Довгий”. Вибухівка під кріслом водія спрацювала тоді, коли бойовик відвозив свою доньку до школи.
Стан Попова лікарі оцінюють як середньої тяжкості – множинні осколкові поранення нижніх кінцівок, осколковий перелом стегна.
Зазначається, що в дівчинки контузія і шок, інших видимих ушкоджень немає, її обстежують.

Згідно з даними “Миротворця”, під час окупації Криму Сергій Довгий входив до складу “Самооборони Криму”. Потім повернувся в окуповану Горлівку, входив у близьке оточення одного з лідерів так званої “ДНР” Ігоря Безлера.

Був нагороджений “Георгіївським хрестом ДНР”.
МВС України розшукує Сергія Анатолійовича Попова ще з 2015 року – за ч.2 ст. 260 ККУ. Тоді його було призначено на посаду командира так званого 1-го окремого стрілецького батальйону територіальної оборони 1-го армійського корпусу “ДНР” із місцем дислокації в Горлівці Донецької області.

“Зона відповідальності” Попова – прифронтові Торецьк та Новгородське.

Нагадаємо, що в липні 2018 року прокуратура Вінницької області завершила спеціальне досудове розслідування щодо низки “ватажків терористичної організації ДНР” та скерувала до суду п’ять обвинувальних актів за статтею 258-3 ККУ – участь у діяльності терористичної організації.
Ці справи стосувалися “другого рівня” агентурного павутиння ворога на Горлівському напрямку, з якою контррозвідка боролася не один рік. Один із “ватажків”, за якого взялися вінницькі силовики – Сергій Попов.
Саме йому (в тому числі) “зливали” інформацію про пересування українських військ агенти бойовиків у прифронтових містах, яких регулярно затримувала СБУ і передавала в суд. Свідчення “низових” колабораціоністів дозволяли встановити їхніх кураторів та провести розслідування щодо них, хай і заочне.

Читайте також:
Бойовик “ДНР” підірвався в Москві на привезеній з Донбасу гранаті

У Росії бойовика “ЛНР” підозрюють у жорстокому вбивстві та пограбуванні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна