СБУ затримала бойовика з “групи Безлера”, який катував українських військових

 

Контррозвідники Служби безпеки України звітують, що виявили в районі проведення операції Об’єднаних сил колишнього бойовика з “групи Безлера”, який катував українських військових та мирне населення на тимчасово окупованих територіях Донеччини.

Про це у вівторок, 2 червня, інформує пресцентр СБУ.

Зазначається, що в 2014 році мешканець Маріуполя добровільно приєднався до терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Безлера.

У терористів він відповідав за так званий інформаційний блок і займався антиукраїнською пропагандою.

“За завданням “Бєса” бойовик був присутній на допитах та знущаннях над військовополоненими і заручниками, яких утримували у приміщенні колишнього Горлівського управління по боротьбі з оргзлочинністю міліції. Вибиті “зізнання” він фіксував на камеру та розміщував на сайтах “Л/ДНР” і в соцмережах”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що часто відзняті бойовиком кадри використовували російські ЗМІ для створення пропагандистських сюжетів.

“Застосовуючи фізичний і моральний тиск та погрожуючи зброєю, бойовик принижував полонених, змушував їх виконувати різні господарські роботи”, – наголошують у спецслужбі.

У 2015 році із початком кримінальних розборок за перерозподіл сфер впливу між угрупованнями бойовиків він злякався за своє життя і втік на мирну територію України, підкреслюють в СБУ.

Нещодавно силовики виявили зловмисника в Маріуполі.

Свідки подій 2014 року в Горлівці впізнали в ньому підручного Безлера.

Під час обшуків за місцем проживання терориста вилучено матеріали, які долучені до доказової бази справи.

Слідчі СБУ повідомили терористу про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Прокуратура встановила майже 600 осіб, які постраждали від катувань бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна