Прокуратура встановила майже 600 осіб, які постраждали від катувань бойовиків

 

Прокуратура Луганської області встановила близько 600 людей, потерпілих від катувань підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі.
Ці дані внесені у реєстр потерпілих осіб від злочинів, вчинених в умовах збройної агресії Росії проти України.

Про це в понеділок, 25 травня, повідомив прокурор Луганської області Олексій Ляшенко в ефірі “Радіо Донбас.Реалії”.

За його даними, наразі відомство розглядає більше, ніж шість тисяч кримінальних правопорушень, вчинених незаконними збройними формуваннями.

“Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво більш, ніж 6 тисячами кримінальних проваджень щодо правопорушень, вчинених незаконними збройними формуваннями, які перебувають під контролем окупаційної адміністрації Росії. З метою систематизації та акумуляції даних про потерпілих від злочинів фізичних і юридичних осіб, в прокуратурі запроваджений відповідний реєстр”, – зазначив Олексій Ляшенко.

Також, за його даними, наразі до реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про понад 4 тисячі 200 потерпілих внаслідок кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збройною агресією Росії проти України.

Як інформувала “Новинарня“, ЄС вимагає розслідувати катування українських заручників у ОРДЛО.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру експолоненому за катування ув’язнених українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна