ЄС вимагає розслідувати катування українських заручників у ОРДЛО

 

Європейський Союз вимагає розслідувати повідомлення про катування і жорстоке поводження з утримуваними на окупованому Донбасі українськими бранцями.

Про це йдеться у заяві речника із закордонних справ і політики безпеки Європейської служби зовнішніх справ Петера Стано, повідомляє у п’ятницю, 27 березня, “Європейська правда”.

В ЄС зазначили, що остання доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини підтверджує продовження практику свавільних затримань, катувань та жорстокого поводження із затриманими у зв’язку з конфліктом на сході України людьми.

“Зокрема, у доповіді УВКПЛ ООН виявлено і додатково підтверджено стійку практику свавільних затримань, яка часто рівносильна насильницьким викраденням, тортурам і жорстокому поводженню із затриманими у зв’язку з конфліктом у так званих “ЛДНР”. Ці практики і безкарність виконавців цих злочинів має припинитися. Свідчення звільнених заручників про умови їхнього утримання у доповідях УВКПЛ жахливі. ЄС очікує на негайні і всебічні розслідування цих повідомлень про порушення”, – сказано у заяві.

Незалежні міжнародні спостерігачі з Міжнародного комітету Червоного Хреста та УВКПЛ ООН повинні отримати повний і безумовний доступ до усіх заручників і місць їхнього утримання під вартою, підкреслили в ЄС.

“У цьому контексті Європейський союз очікує, що Росія використає свій суттєвий вплив на збройні формування для того, аби добитися стійкого і мирного політичного урегулювання конфлікту на сході України”, – сказано в заяві.

Читайте також:
На відеоконференції ТКГ документи щодо “визнання ОРДЛО” не підписали, – Банкова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна