На Черкащині підозрюваний, перебуваючи в СІЗО, намагався продати російський вогнемет “Джміль”

 

Служба безпеки України у Черкаській області звітує, що запобігла нелегальному продажу арсеналу військових засобів ураження представникам кримінальних кіл.
Серед вилученої зброї – реактивний піхотний російський вогнемет “Джміль”.

Про це повідомили в пресцентрі української спецслужби в п’ятницю, 12 лютого.

“Організатор, який наразі перебуває у слідчому ізоляторі за підозрою у вчиненні тяжкого злочину, намагався із-за грат налагодити збут зброї та боєприпасів. До протиправної діяльності він залучив свого посередника на волі”, – інформують на Володимирській, 33.

Товар для продажу зловмисники зберігали у тайнику, облаштованому на території покинутого складського приміщення в Смілянському районі. Своїх клієнтів вони підшукували через власні зв’язки у кримінальних колах, додали в СБ.

Правоохоронці затримали посередника на спробі збуту:

  • реактивного піхотного вогнемета РПВ-А “Джміль”,
  • чотирьох протитанкових гранат РПГ-22 та РПГ-26,
  • двох кілограмів вибухівки,
  • трьох гранатометних пострілів,
  • трьох гранат,
  • двох тисяч набоїв різного калібру.

Наразі вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 1 ст. 201 (контрабанда) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення учаснику угруповання про підозру.

Триває слідство для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Перевіряється інформація щодо нелегального переправлення зброї та боєприпасів з району проведення операції Об’єднаних сил, додали в СБ.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ впіймала двох людей, які мали завербувати розвідника та “злити” ФСБ дані про нові зразки техніки у ЗСУ.

Читайте також:
У Запоріжжі СБУ викрила ексберкутівця, який торгував зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.