У Запоріжжі СБУ викрила ексберкутівця, який торгував зброєю

 

Служба безпеки України заявляє, що викрила в Запоріжжі ексспівробітника розформованого у 2014 році спецпідрозділу міліції “Беркут”. Він, за версією спецслужби, незаконно виготовляв та збував вогнепальну зброю.

Про це в понеділок, 13 квітня, повідомили в пресцентрі СБУ.

За попередньою версією слідства, колишній спецпризначенець, який наразі очолює підрозділ безпеки в одній із комерційних столичних структур, одночасно з легальною роботою займався протиправною діяльністю.

“Маючи спеціальні знання з ремонту вогнепальної зброї, чоловік переробляв для продажу травматичні та стартові пістолети на бойові. Клієнтів він підшукував через спеціалізовані інтернет-платформи та реалізовував через особисті зв’язки в кримінальних колах у Запорізькій, Дніпропетровській та Київській областях”, – повідомляють у спецслужбі.

Правоохоронці затримали зловмисника у Запоріжжі під час чергової спроби продажу за 50 тис. грн 10 стартових пістолетів, переведених у бойовий стан, та понад 200 патронів до них.

Під час обшуку в його автомобілі було вилучено ще один “модернізований” пістолет із набоями.

Раніше оперативники спецслужби, заявляють в СБУ, задокументували кілька фактів реалізації зловмисником зброї.

Все вилучено та скеровано на експертизу.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Затриманому оголошено про підозру.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також: 
СБУ оголосила підозру священнику з Рівненщини за торгівлю зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна