СБУ впіймала двох людей, які мали завербувати розвідника та “злити” ФСБ дані про нові зразки техніки у ЗСУ

 

Контррозвідники СБУ звітують, що викрили двох українських громадян, які були завербовані ФСБ РФ.
Вони, за даними спецслужби, виконували завдання зі збору таємних відомостей щодо боєготовності та забезпечення ЗС України.

Про це в п’ятницю, 12 лютого, повідомляє пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби задокументували, що агентам поставили завдання отримати секретні документи. Зокрема, про ефективність застосування нових зразків озброєння та військової техніки Збройних сил України під час проведення АТО/ООС”, – йдеться в пресрелізі.

Вони також мали дізнатись про перспективи оснащення та переозброєння частин і підрозділів української армії.

“Для виконання завдання агенти ворожої спецслужби намагалися за гроші завербувати розвідника однієї з військових частин”, – додають у СБУ.

Слідчі та контррозвідники СБУ затримали агентів російської спецслужби під час контрольованої передачі “таємних” документів та спроби їх переправлення російським кураторам обумовленими каналами зв’язку.
Операція відбувалася згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі стосовно викритих агентів ФСБ РФ здійснюються процесуальні заходи за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Контррозвідка затримала на Донбасі розвідника бойовиків. Він дає свідчення проти своїх. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна