Чорногорія погодилася використовувати російську вакцину “Спутник”

 

Чорногорський інститут ліків та виробів медичного призначення видав дозвіл на імпорт в країну російської вакцини від коронавірусу “Спутник V”.

Про це повідомило в четвер, 11 лютого, видання RTCG.

“Діючи відповідно до рішення уряду про умови надання згоди на закупівлю вакцини” Спутник V “, Інститут ліків та виробів медичного призначення на прохання медичного закладу “Аптека Чорногорії” 11.02.2021 видав згоду на закупівлю, тобто імпорт вакцини Sputnik V (Gam-COVID-Vac)” – йдеться у заяві інституту.

Згода була видана відповідно до статті 5 Закону про лікарські засоби, яка передбачає, що згода на ввезення лікарського засобу, який не зареєстрований у Чорногорії, видається для медично обґрунтованих потреб, тобто у випадку епідемій.

В інституті додали, що згода видана відповідно до статті 8, відповідно до якої уряд вживає заходів щодо постачання ліків у випадках надзвичайних ситуацій та інших особливих ситуацій та прописує спеціальну процедуру та умови надання дозволу на закупівлю ліків.

Нагадаємо, 7 лютого стало відомо, що Угорщина дозволила російську вакцину “Супутник”.

Читайте також:
Окупований Донецьк заявив про перші щеплення російською вакциною “Спутник V”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна