На Київщині СБУ викрила осередок ІДІЛ. ВІДЕО

 

У Київській області Служба безпеки України викрила осередок міжнародної терористичної організації “Ісламська держава”.

Про це в четвер, 11 лютого, інформує пресцентр СБУ.

“Його лідером є бойовик, що перебуває у розшуку в одній з країн Східної Європи за участь у бойових діях у Сирії. У 2019 році за підробленими документами прибув в Україну і підібрав групу “однодумців”, усі учасники якої є іноземцями”, – йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що учасники осередку підробляли паспорти громадян України та РФ і здійснювали легалізацію на території України вихідців з країн Близького Сходу та Центральної Азії.

За версією слідства, частина з них є чинними бойовиками “ІДІЛ”.

За задумом лідерів міжнародної терористичної організації, вони мали “відсидітись” в Україні після скоєних злочинів. Фігуранти також поширювали літературу екстремістського характеру серед потенційних прихильників.

Правоохоронці провели дев’ять обшуків за адресами тимчасового проживання та переховування фігурантів справи.

Під час слідчих дій вилучено засоби ураження, зокрема вибухонебезпечну речовину із вмістом тротилу, гранату Ф-1, вісім гранатометних пострілів. А також банківські картки, валюту, чернетки із записами фінансових переказів до Сирії.

У фігурантів правоохоронці виявили символіку міжнародної терористичної організації “ІДІЛ”, релігійно-екстремістську літературу автора, причетного до вербування бойовиків.

До матеріалів кримінального провадження слідством також долучено задокументоване листування учасників осередку із бойовиками “ІДІЛ” за кордоном. У ній зловмисники обговорювали повернення у Сирію для участі у бойових діях.

Розслідування проводилося у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-розшукові дії, збираються докази для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте також:
Міноборони Туреччини заявило про затримання 12 бойовиків ІДІЛ, з них п’ятеро – росіяни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна