Міноборони Туреччини заявило про затримання 12 бойовиків ІДІЛ, з них п’ятеро – росіяни

 

Міністерство оборони Туреччини повідомило про затримання п’ятьох росіян, чотирьох громадян Узбекистану та трьох громадян Киргизстану, які, ймовірно, були бойовиками угруповання “Ісламська держава”.

Пресреліз турецьке оборонне відомство видало в середу, 27 січня.

Зазначається, що затримані намагалися проникнути на територію Туреччини із Сирії.

За повідомленням, одного із затриманих розшукує Інтерпол. Оборонне відомство не уточнило його громадянство. Затримання відбулося ще 31 грудня 2020 року, але раніше інформація про це не публікувалася.

Агентство “Анадолу” пише, що бойовиків доставили в управління поліції в районі Рейханлі.

“Радіо Свобода” нагадує, що в 2017 році американська консалтингова група Soufan Center опублікувала дослідження, згідно з яким Росія стала першою країною за кількістю громадян, які долучилися до угруповання “Ісламська держава” в Сирії та Іраку.
За даними експертів, на той момент на стороні джихадистів воювали майже 3,5 тисячі росіян. На другому місці за чисельністю – Саудівська Аравія, за нею йде Йорданія.

Читайте також:
У Києві заарештували бойовика ІДІЛ із Сирії, якого розшукує Інтерпол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна