Майже половина українців хоче оновити все керівництво країни, – соціологія

 

Згідно зі свіжим соціологічними дослідженнями, 54% українців підтримують відставку уряду, а 49% – дострокове припинення повноважень чинного президента України.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать дані опитування суспільної думки від “Центру Разумкова”, опубліковані у понеділок, 8 лютого.

“54% респондентів підтримали би відставку Уряду України (28% були би проти цього). Дострокове припинення повноважень Верховної Ради України і проведення дострокових виборів до Верховної Ради підтримують 52% опитаних (не підтримують 31%)”, – йдеться в дослідженні.

Дострокове припинення повноважень президента України Володимира Зеленського і проведення дострокових президентських виборів підтримали би 49% респондентів. Проти відставки та позачергових президентських виборів виступають 34% респондентів.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 29 січня по 3 лютого 2021 року методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів. Було опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Читайте також:
Українці назвали Зеленського “невдахою року”, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна