Українці назвали Зеленського “невдахою року”, – соціологія

 

В Україні 28% громадян вважають главу держави Володимира Зеленського “невдахою року”, а 15% називають його “політиком року”.

Про це свідчать дані опитування Фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, оприлюднені в понеділок, 21 грудня.

“Політиком року українці найчастіше називають чинного президента Володимира Зеленського, але він же очолив і народний рейтинг “невдах” року. Можна сказати, що у 2020 році Україна залишилася без “Політика року”. Відносну більшість у цій номінації українці віддали чинному Президенту Володимиру Зеленському, але навіть його назвали “політиком року” лише 15%”, – йдеться в повідомленні.

Так, 28% опитаних вважають чинного президента “невдахою року”, а на другому місці у цьому рейтингу Петро Порошенко – його вважають невдахою 13,8% опитаних.

Зазначається, що минулого року Зеленського вважали “політиком року” 46% громадян.

Опитування проводилося з 5 до 13 грудня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитування здійснене методом особистого інтерв’ю face-to-face з 2004 респондентами.
Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Нагадаємо, раніше Володимира Зеленського українці назвали “розчаруванням року”.

Читайте також:
Українці визначили головну подію 2020 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна