В Україні запустили сервіс, який допоможе онкохворим безплатно отримати ліки

 

До Всесвітнього дня боротьби проти раку (4 лютого) та Міжнародного дня онкохворої дитини (15 лютого) в Україні запустили електронний сервіс, який допоможе зробити лікування для пацієнтів з онкологією доступнішим і зменшити частку українців, що відмовляються від лікування.

Ініціювала сервіс “Ліки для онкохворих – Підпишись на життя” громадська організація “Ліки контроль” за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Як свідчать результати загальнонаціонального дослідження “Індекс здоров’я”, приблизно кожен шостий українець (17,7%) відмовляється звертатися до лікаря через високу вартість лікування.

При цьому, за даними Національного канцер-реєстру, щодня про онкологічний діагноз в Україні дізнається 373 людини.

“Часто пацієнти з онкологією, отримавши відмову у препараті, не сподіваються отримати препарати на наступні курси лікування безкоштовно. Вони збирають кошти на препарати або взагалі відмовляються від лікування. Наш сервіс показуватиме пацієнтам, як можна отримати  призначені препарати безоплатно”, – пояснює голова ГО “Ліки контроль” Наталія Гуран.

Сайт “Ліки для онкохворих” відображає ліки, які закуповуються коштом держави за напрямом онкологічні та онкогематологічні захворювання, а також ліки з Національного переліку основних лікарських засобів. Крім того, на сайті можна налаштувати та отримувати повідомлення про надходження призначених препаратів у вибраний регіон.

Як працює сервіс “Ліки для онкохворих – Підпишись на життя”:

Читайте також:
В уряді пояснили перенаправлення грошей із програми онкозахворювань

Заввідділення і лікарю-онкологу Інституту раку оголосили підозри у корупції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна