В уряді пояснили перенаправлення грошей із програми онкозахворювань

 

У Кабінеті Міністрів пояснили перенаправлення грошей з програми онкозахворювань на ремонт доріг. Рішення щодо перерозподілу коштів ухвалила Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проектів.

Про це у вівторок, 27 жовтня, інформує пресслужба уряду.

У Кабміні наголосили, що рішення комісії про перерозподіл ухвалене на підставі моніторингу реалізації проекту у 2020 році (сума використаних коштів за вісім місяців поточного року становить 0,4%) і неможливості його реалізації цьогоріч.

“Уряд за ініціативи міністра охорони здоров’я Максима Степанова підтримав рішення комісії щодо перерозподілу коштів з необхідністю передбачення грошей для завершення цього проекту у 2021 році. З цією метою Мінекономіки внесено постанову, яка забезпечить виконання рішення у наступному році. Рішення про перерозподіл буде погоджено бюджетним комітетом”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до рішення Кабміну від 21 жовтня, на розвиток доріг Львівської області передали 61,55 млн гривень із проєкту бюджетної програми Міністерства охорони здоров’я щодо вдосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань.

Нещодавно голова Рахункової палати Валерій Пацкан заявив, що гроші із Фонду з боротьби з COVID-19 витратили на будівництво доріг й амбулаторій, на соціальні виплати населенню, доплати медикам і правоохоронцям, проте не закупили жодного апарату штучної вентиляції легень.
Фонд боротьби з COVID-19 був утворений Верховною Радою через секвестр багатьох інших витрат 13 квітня 2020 року й загалом склав 66 млрд грн.

Читайте також:
“Слуга народу” пропонує відкласти підвищення “мінімалки” до кінця 2021 року

До проєкту бюджету-2021 внесли поправок більш як на трильйон грн, – Кравчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна